Aandeel Dell blijft ondergewaardeerd, zegt Deutsche Bank

Met een koersstijging van 22% laat het aandeel Dell Technologies tot dusver dit jaar zijn sectorgenoten (+19%) en de S&P 500 (+8%) achter zich. Maar Deutsche Bank is van mening dat het aandeel zijn outperformance door kan zetten naarmate de IT-uitgaven zich in de loop van dit jaar herstellen.

‘Wij zijn van mening dat de vooruitzichten van het management voor het hele jaar voor omzetgroei (tot 3-5% op jaarbasis) en operationele winstmarges (onder het niveau van 2020) te conservatief zouden kunnen zijn’, aldus analist Sidney Ho. Daarbij wijst hij op het feit dat Dell in het tweede halfjaar een hogere vraag vanuit het bedrijfsleven zou kunnen zien, terwijl de lage blootstelling aan de consumentenmarkt het neerwaartse risico mitigeert wanneer de vraagimpuls van het thuiswerken afneemt.

Herstel IT-uitgaven

De analist is van mening dat het aandeel Dell aantrekkelijker is gewaardeerd dan zijn concurrenten, zelfs rekening houdend met een conglomeraatkorting. De mogelijke ‘spin-off’ van VMware zou als katalysator kunnen dienen voor een herwaardering. ‘Met een toenemend optimisme over een herstel van de IT-uitgaven en onze mening dat het aandeel Dell dezelfde waardering verdient als zijn sectorgenoten, verhogen we ons koersdoel van $94 naar $100’,  aldus Deutsche Bank.

Het koersdoel houdt nog geen rekening met de waardecreatie door de mogelijke verkoop van VMware, wat later dit jaar een positieve impuls kan geven aan het aandeel. Deutsche Bank herhaalt op een koers van $89,48 het koopadvies.

Plaats een reactie

Send this to a friend