Aandeel ING blijft ‘top pick’ bij diverse zakenbanken

De koers van ING is dit jaar al met ruim 22% opgelopen. Het aandeel profiteert van de gestage stijging van de rente op obligaties, wat goed is voor de rentemarge van de bank.

Verder werden de jaarcijfers goed ontvangen door beleggers. Analisten zien meer opwaarts koerspotentieel. Van de 24 analisten die ING volgen geven er 18 een koopadvies (buy of outperform) en 6 experts adviseren ‘houden’.

Bij UBS blijft het aandeel ING een van de ‘top picks’ in de Europese bankensector. Analist Johan Ekblom bevestigde vandaag 2 maart zijn koopaanbeveling en verhoogde daarbij het koersdoel van €10,00 naar €10,50. De analist ziet nog altijd een duidelijk opwaarts koerspotentieel en wijst ook op het aantrekkelijke dividendrendement van meer dan 10% in de komende 10 maanden wanneer ING het dividend over 2019/2020 uitkeert.

Volgens UBS blijft het aandeel ING aantrekkelijk gewaardeerd bij een koers-winstverhouding van 8,4 voor 2022 tegen een sectorgemiddelde van 9,3.

Lagere kredietverliezen ING

Ook bij Credit Suisse behoort ING tot de favoriete aandelen in de Europese banksector, naast BNP Paribas, Intesa Sanpaolo en Lloyds Banking Group. Dat bevestigden de analisten nog eens in een rapport op 1 maart. De experts van Credit Suisse verwachten dat de outperformance van banken doorzet dankzij stijgende obligatierentes en inflatieverwachtingen. Banken wisten over 2020 positief te verrassen met lager dan verwachte kredietverliezen en de analisten zien ruimte voor verdere verbeteringen op dit front.

Op 16 februari bevestigde Deutsche Bank ook de favoriete status van het ING aandeel. Analist Benjamin Goy herhaalde toen zijn koopadvies en verhoogde het koersdoel naar €10,50. ING maakt volgens hem goede vorderingen als het gaat om kostenbeheersing en het rendement op het kapitaal. Zo was er in het vierde kwartaal sprake van een lichte onderliggende daling van de kosten ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dat is een grote verandering voor de investment case van ING, schreef Goy.

Plaats een reactie

Send this to a friend