Aandeel ING heeft opwaarts potentieel van 65%, zegt UBS

Volgens de Zwitserse zakenbank blijft de risico-rendementsverhouding voor het aandeel ING gunstig. De analisten schetsen een opwaarts en neerwaarts scenario, waarbij ze een zestal factoren in hun model meenemen. Dat zijn: de rente, volumegroei, provisie-inkomsten, kosten, asset kwaliteit en kapitaalteruggave.

Als deze drijvende krachten achter de winstontwikkeling van ING zich positief ontwikkelen, dan schat UBS de samengestelde winstgroei per aandeel in de komende drie jaar op 40%, vergeleken met het basisscenario van een groei van 25%. In een negatief scenario stijgt de winst slechts met 7%.

Uitgaande van een koers-winstverhouding van 9,1 en de verwachte dividenduitkeringen raamt UBS het opwaartse potentieel voor het aandeel ING in het positieve scenario op 45% in de komende 12 maanden en van 65% in de komende twee jaar. Daarbij komt 30% van het totaalrendement voor rekening van het dividend en 70% van een koersstijging.

Torenhoog dividendrendement ING

In een negatief scenario komt het rendement uit op een min van 30% in de komende 12 maanden en op -20% over een horizon van twee jaar. Aangezien de upside een stuk groter is dan de downside vindt UBS de risico-rendementsverhouding zeer aantrekkelijk.

Het aandeel ING noteert op dit moment tegen 9,2 keer de verwachte winst voor 2022. Maar de bank heeft een enorm kapitaaloverschot, goed voor 26% van de marktkapitalisatie. Gecorrigeerd daarvoor bedraagt de k/w 7, wat volgens UBS een significant stijgingspotentieel oplevert. De zakenbank raamt het dividendrendement bij een koers van €10,16 op 11,8% voor 2021 en op 5,4% voor 2022. Het advies is kopen met een koersdoel van €11,50.

Plaats een reactie

Send this to a friend