Aandeel Shell heeft stijgingspotentieel van 36%, volgens Credit Suisse

Met een geschoonde winst van $3,2 mrd in het eerste kwartaal heeft Royal Dutch Shell de consensus verwachting met 3% overtroffen. De belangrijkste drijvende kracht achter de positieve winstverrassing was de chemiedivisie, aldus Credit Suisse.

Deze boekte een winst van $730 mln, tegen de verwachting van $421 mln. De gasdivisie boekte een winst van $1,4 mrd en dat was iets beter dan verwacht. Daarentegen stelden Upstream ($963 mln) en olieproducten ($877 mln) teleur.

Credit Suissse heeft zijn verwachting voor de kasstroom in 2021 verhoogd met 8%. De bank verwacht dat de nettoschuld daalt naar $62,5 mrd in het derde kwartaal, wat aandeleninkoop in het vierde kwartaal mogelijk maakt.

Het dividend (in totaal $5,3 mrd) rendeert op een koers van 1365 pence (29 april) slechts 3,6%, volgens Credit Suisse. Dat is laag vergeleken met concurrenten, maar de analisten gaan ervan uit dat Shell volgend jaar ook voor $7 mrd aan eigen aandelen inkoopt. Dat geeft een ‘buyback’ yield van 4,7%.

De Zwitserse zakenbank houdt vast aan haar koopadvies voor Shell en geeft een koersdoel van 1.860 pence, op basis van een Brent olieprijs van $60. Dat impliceert een stijgingspotentieel van 36%.

Plaats een reactie

Send this to a friend