Aandeel Telenet wint dankzij koopadvies Credit Suisse

Credit Suisse herhaalt zijn koopadvies voor Telenet met een koersdoel van €52. Dat zou een opwaarts koerspotentieel betekenen van 50% ten opzichte van de huidige koers van €34,66.

De Zwitserse bank heeft na de jaarcijfers haar omzetverwachting voor dit jaar met 0,5% verlaagd, maar de aangepaste ebitda-raming werd juist met 0,8% verhoogd tot €1.369 mln. Credit Suisse verwacht dat de vrije kasstroom dit jaar uitkomt op €426 mln, tegen de prognose van Telenet van €420-440 mln.

Analist Jakob Bluestone is om de volgende redenen optimistisch over het aandeel:

  1. Het kabelnetwerk van Telenet onderscheidt zich van het glasvezelnetwerk van Proximus en de focus op FMC zal tot een toename van de omzet leiden.
  2. De toezichthouder is meer pro-investeringen geworden.
  3. De verkoop van VOO kan voor Telenet een strategische optie zijn om het landelijke kabelnetwerk te consolideren en zijn marktaandeel in Wallonië te vergroten.

Meer concurrentie Telenet?

Naast de verwachte verkoop van VOO vormt ook de mogelijke stijging van de groothandelstarieven voor toegang tot de kabel in de komende jaren een kans voor Telenet. Een risico is de eventuele toetreding van een vierde mobiele speler op de Belgische telecommarkt, aldus Bluestone.

Dat zou voor meer concurrentie zorgen voor de kabelactiviteiten van Telenet. De kans op een vierde speler is volgens Credit Suisse echter afgenomen. De bank is na de pandemie positief over de opbrengsten van het vaste netwerk en een verbetering van de gemiddelde omzet per gebruiker. Dit zal een positieve impuls geven aan de omzet van Telenet.

Plaats een reactie

Send this to a friend