Aandeel Volkswagen mogelijk naar €400, zegt Deutsche Bank

Volkswagen is op de beurs niet te houden. De koers staat vanaf begin dit jaar ruim 50% hoger. De update van de strategie vorige week werd positief onthaald. De Duitse autoproducent kondigde aan 6 Europese batterijenfabrieken te willen bouwen samen met partners.

Analisten van UBS schatten de investering van Volkswagen op circa €15 mrd voor de komende vijf jaar, bij een aandeel van 50% in de fabrieken. UBS is echter van mening dat het concern hiermee de juiste beslissing neemt. Met de eigen fabrieken stelt VW immers de noodzakelijke accupakketten veilig en heeft het een sterkere onderhandelingspositie ten opzichte van leveranciers, schrijft UBS.

Eerder gaf de bank aan dat VW met het ID.3 model en andere MEB-modellen een schaalbaar platform in huis heeft dat bovendien direct een bijdrage levert aan het bedrijfsresultaat. Tegen 2025 zullen de elektrische auto’s van VW naar verwachting op dezelfde prijs en winstmarge zitten als brandstofauto’s, denkt UBS.

Al met al heeft de Zwitserse zakenbank er veel vertrouwen in dat VW financieel succesvol zal zijn met de ontwikkeling van elektrische auto’s. De bank verhoogde op 1 maart het koersdoel van €200 naar €300 en houdt daar nu aan vast. Het advies blijft kopen.

Koersdoel Volkswagen €400

Ook analisten van Deutsche Bank blijven enthousiast. Gisteren verhoogden zij het koersdoel van €185 naar €270, bij handhaving van de koopaanbeveling. VW wil dat elektrische auto’s in 2030-2031 circa 50% van de totale verkopen gaan uitmaken en wil bovendien de kosten van batterijen halveren, zo werd tijdens de presentatie op de eerste ‘Power Day’ duidelijk.

De analisten van Deutsche Bank denken dat VW zijn enorme omvang in toenemende mate wil benutten door voor alle merken zijn elektrische platform en een standaard batterij te gebruiken. De nieuwe CFO, de heer Antlitz, benadrukte inderdaad dat het benutten van de synergiën van de Groep een van zijn belangrijkste aandachtsgebieden is voor de komende jaren, wat Deutsche Bank sterk waardeert. In een rooskleurig scenario acht de Duitse bank zelfs een koers van €400 haalbaar, op basis van de potentiële omzet van elektrische auto’s en waarderingen van pure e-autoproducenten als Tesla en NIO.

Op 17 maart haalde Deutsche Bank overigens wel het aandeel Volkswagen van haar ‘Catalyst Call list’, een lijstje koopwaardige aandelen voor de korte termijn. Deze tips worden automatische gesloten na drie maanden.

Plaats een reactie

Send this to a friend