Aandeel Wolters Kluwer blijft ‘veilige haven’

Ondanks zijn defensieve karakter heeft ook Wolters Kluwer vorig jaar last gehad van de coronacrisis. De omzet bleef stabiel op €4,60 mrd. Daarbij vlakte de autonome groei af naar 2%. In 2019 lag de autonome groei (dus zonder het effect van valutakoersen en overnames/desinvesteringen) nog op 4%.

Daarmee lag de omzet iets onder de gemiddelde verwachting van analisten van €4,65 mrd. Wolters Kluwer levert in een abonnementsmodel informatie en data-analyse aan accountants, juristen en fiscalisten. De terugkerende omzet uit abonnementen (goed voor 80% van de concernomzet) steeg met 4%. Ondersteund door kostenbesparingen nam het aangepaste operationele resultaat in constante valuta met 5% toe naar €1,12 mrd, vrijwel in lijn met de consensus van €1,11 mrd.

De winst per aandeel steeg met 7% naar €3,13, waar analisten in doorsnee rekenden op €2,95 per aandeel. Wolters Kluwer stelt een dividend voor van €1,36 per aandeel, ofwel een stijging van 15%. Ook gaat de uitgever voor €350 mln aan eigen aandelen inkopen.

Koersdoel Wolters Kluwer

Ondanks de degelijke cijfers reageerden beleggers negatief op het jaarbericht: de koers van het aandeel Wolters Kluwer daalde met bijna 5%. KBC Securities is te spreken over de cijfers, maar noemt de vooruitzichten een beetje ingetogen. Wolters Kluwer mikt dit jaar op een aangepaste operationele winstmarge van 24,4-25,0% (tegen 24,4% in 2020) en een winstgroei per aandeel van circa 5%. Volgens de analisten viel de omzet licht tegen en zal de druk op de omzet ook in de eerste helft van 2021 nog aanhouden.

Toch beschouwt KBC Securities het aandeel Wolters Kluwer nog steeds als een veilige haven in de Benelux. De broker wijst op de zeer waardevolle oplossingen voor bedrijven, het geweldige track record in cash-conversie en de flexibele kostenstructuur. KBC Securities handhaaft zijn houdadvies met een koersdoel van €72.

Dat ligt iets boven het gemiddelde koersdoel van analisten van €70,08, gebaseerd op een peiling onder 20 analisten. Gemiddeld genomen geven analisten het aandeel Wolters Kluwer een houdadvies.

Plaats een reactie

Send this to a friend