Analisten lovend over cijfers Arcadis

Ondanks de coronapandemie kijkt ingenieurs- en adviesbureau Arcadis terug op een goed jaar. De EBITA (het resultaat voor rente, belastingen en amortisatie immateriële activa steeg met 8% naar €229 miljoen. De netto-omzet daalde met 2% tot €2,5 miljard.

Daarmee steeg de ebita-marge van 8,2% naar 9,2%. Dat betekent dat Arcadis de doelstellingen van de nieuwe strategie van 2021 tot 2023 al in het vizier heeft. Het doel van het bedrijf is om in 2023 een ebita-marge van ten minste 10% te bereiken. De nettowinst in 2020 bedraagt €​​22 miljoen, tegenover €12 miljoen het jaar daarvoor.

Arcadis is voornemens om over 2020 een dividend van €0,60 per aandeel uit te keren, waarmee de pay-out ratio uitkomt op 40%. Dat ligt aan de bovenkant van de doelstelling van 30-40%. In maart vorig jaar besloot het bedrijf vanwege corona het dividendvoorstel van €0,56 per aandeel in te trekken.

Beleggers reageerden enthousiast op de cijfers en zetten het aandeel 2% hoger. Analisten lieten zich in een eerste reactie positief uit over het jaarbericht. De netto-omzet over het vierde kwartaal (€603 mln) kwam iets onder de marktverwachting (€619 mln) uit, schrijft KBC Securities. Daarbij kromp de omzet op autonome basis met 3%, waar KBC rekende op een daling van 1%. Vooral architectuurdochter CallisonRTKL, Azië en de meeste landen in de Europese Unie hadden een negatieve impact op de autonome omzet.

Advies aandeel Arcadis

Aan de andere kant kwam het operationele EBITA over het vierde kwartaal (€66 mln) volgens KBC wederom veel hoger uit dan de markt had verwacht (€58 mln). Dit leverde een marge op van 11%, tegen de consensus raming onder analisten van 9,5%. KBC vindt de situatie bij Callison nog steeds zorgwekkend, maar de zwakte bij deze dochter geeft de goede operationele prestaties extra glans. Het orderboek is op autonome basis met 5% gestegen. De resultaten ondersteunen de positieve beleggingscase, volgens KBC. Het aandeel noteert nog altijd tegen een korting van 10% ten opzichte van sectorgenoten. KBC ziet hier geen reden voor, ervan uitgaande dat Arcadis zijn doelstellingen haalt. De bank handhaaft zijn koopadvies en verhoogt het koersdoel naar €32.

Ook ING was te spreken over de cijfers. De bank noemt de winstgevendheid sterk, gedreven door de VS, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. ING is van mening dat de winsttaxaties voor 2021 te laag zijn. Zo ligt de consensus voor dit jaar op een EBITDA van €342 mln, terwijl dit bedrag in 2020 (€349 mln) al hoger uitkwam. Het aandeel blijft op de ING Benelux favorieten lijst.

Plaats een reactie

Send this to a friend