Arcadis blijft favoriet bij ING

ING zette het aandeel Arcadis in december 2019 op haar favorietenlijstje voor de Benelux. Sindsdien is de koers met 72% opgelopen. Toch blijft het ingenieursbureau een aantrekkelijke belegging, meent analist Quirijn Mulder.

Hij geeft daarvoor drie redenen:

1. Arcadis is actief in sectoren die profiteren van een stijgende vraag gerelateerd aan klimaatverandering, energietransitie, verstedelijking, vergroening van gebouwen en transport. 80% van de omzet is gerelateerd aan de duurzaamheidsdoelen van de VN.

2. De winstmarges en cash flow hebben zich sterk ontwikkeld en zullen de komende jaren blijven groeien, zeker wanneer de autonome omzetgroei terugkeert. De sterke balans biedt bovendien ruimte voor aanvullende overnames. ING verwacht dat de operationele winstmarge boven de doelstelling van 10% in 2023 uitkomt gelet op de mogelijkheden om meer werk uit te besteden aan de Global Excellence Centres in lagelonenlanden, kostenbesparingen en het vertrek uit zwak presterende landen.

3. Met een korting van 29% op basis van de EV/EBIT raming voor 2021-2023 vergeleken met internationale sectorgenoten is de waardering van Arcadis niet veeleisend. ING-analist Mulder verhoogt daarom zijn koersdoel van €27,50 naar €40,00, wat een stijgingspotentieel van 25% impliceert. Hij blijft bij zijn koopadvies en laat Arcadis eveneens op de ING Benelux Favorites lijst staan. De aangepaste winst per aandeel stijgt in 2021 naar €1,70, in 2022 naar €1,88 en in 2023 naar €2,09, volgens de prognoses van ING.

Plaats een reactie

Send this to a friend