Beleggers te pessimistisch over Just Eat Takeway

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (JET) kijkt terug op een uitstekend jaar. Wereldwijd moesten restaurants hun deuren sluiten als gevolg van de coronapandemie. Daardoor steeg de populariteit van het laten bezorgen van maaltijden.

De omzet over 2020 steeg met 54% naar €2,4 mrd, in lijn met de consensusverwachting van analisten van €2,39 mrd. Het aangepaste ebitda werd met 18% opgevoerd naar €256 mln. Dat was een stuk hoger dan de consensus van €245 mln. Analisten van UBS hadden ingezet op een aangepast ebitda van €233 mln. Voor de winstgevendheid van de Britse divisie viel hoger uit dan verwacht.

Het aantal orders steeg vorig jaar met 42% naar 588 mln en JET rekent dit jaar op een verdere groeiversnelling. Het verwacht bovendien een toename van het marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk, waarbij gewezen wordt op de ordergroei van 88% in de eerste twee maanden van dit jaar.

Versnelling ordergroei Just Eat Takeaway

De koers van JET is dit jaar met 17% gedaald. Volgens UBS prijst de markt een erg lage marge in het VK in van 12%. In de ogen van de Zwitserse zakenbank is de ebitda outlook voor 2021 niet veranderd, maar de versnelling van de ordergroei en de beter dan verwachte ebitda in de tweede jaarhelft zouden door beleggers goed moeten worden onthaald. UBS herhaalt haar koopadvies voor Just Eat Takeway en koersdoel van £98. Dat is circa 43% hoger ten opzichte van de slotkoers op 9 maart (6.844 pence).

Analisten van ING wijzen in een eerste reactie op de beter dan verwachte ebitda-marge van 10,7% in 2020, waardoor het resultaat 4% hoger uitviel dan de consensusverwachting. De winstgevendheid in het VK was veel beter dan verwacht, aldus ING. De onderneming gaf geen outlook voor dit jaar, maar gaf aan te zullen blijven investeren op het niveau van het vierde kwartaal van 2020. Op basis daarvan verwacht JET een verdere versnelling van de ordergroei vergeleken met de 42% in 2020. Dit terwijl de consensus juist uitgaat van een sterke afzwakking met een verwachte ordergroei van 27%, stellen de analisten van ING.

Zij handhaven hun koopadvies en koersdoel van €130, waarmee het verwachte rendement in de komende twaalf maanden uitkomt op 62%.

Plaats een reactie

Send this to a friend