Credit Suisse: dit zijn de 10 beste kansen op de aandelenmarkt

In haar ‘Global Equity Strategy’ rapport van 9 april schetst Credit Suisse een positieve macro-omgeving, met stijgende inflatieverwachtingen en een flink economisch herstel in de VS. Onder deze omstandigheden geeft de Zwitserse bank 10 aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden op de Europese aandelenmarkt.

1. Europese banken

Deze sector is het sterkst gecorreleerd aan stijgende inflatieverwachtingen, meer cyclisch dan voorheen en op basis van alle waarderingsmaatstaven goedkoop, schrijft Credit Suisse. Drie van de vier factoren (strengere kapitaaleisen, rechtszaken en abnormaal lage rentetarieven) die voor tegenwind zorgen, nemen bovendien af. Daarmee blijft alleen disruptie over als tegenwind. De analisten geven de voorkeur aan de volgende banken: UBS, Santander en Lloyds.

2. Britse huizenbouwers

Het Britse bbp en pond blijven positief verrassen. De aandelen van huizenbouwers verdisconteren vlakke huizenprijzen, maar in de praktijk stijgen de prijzen met 6% per jaar. De waarderingen ogen middelmatig voor een sector die er structureel beter voorstaat (toenemende bouwproductie, consolidatie en de nieuwe 95% Loan-to-Value overheidsgarantie). Het aandeel Bellway is favoriet bij Credit Suisse.

3. Halfgeleiders

De semiconductor sector presteert normaliter ook beter dan de beurs wanneer de inflatieverwachtingen stijgen, heeft hoge toetredingsdrempels en is zeer geconcentreerd. Credit Suisse noemt marktleiders SEC, TSMC en Infineon koopwaardig.

4. Bouwmaterialen

Overheidsinvesteringen in infrastructuur zijn scherp onder de norm, en dit wordt langzaamaan aangepakt. We zien sterke investeringen in woningen en we zien dat utiliteitsbouw een bèta heeft van 5x ten opzichte van het BBP, aldus Credit Suisse. De bank geeft de voorkeur aan cementproducenten (Lafarge, CRH) en gebouwefficiëntie (Schneider).

5. Europese telecom

De free cashflow yield in de sector ligt dichtbij 9% en de koers-winstverhoudingen noteren op het dieptepunt. De sector is meer cyclisch dan normaal (via B2B, mobiele roaming, aan inflatie gekoppelde prijzen en pensioentekorten). Regulering wordt beter, net als de prijzen. Daarom ziet Credit Suisse minder waarde-vernietiging in de sector. BT, DT, KPN en Vodafone hebben de voorkeur van de analisten.

6. Industriële gassen

De sector is afgewaardeerd tegenover groeiaandelen, zoals gebruikelijk wanneer de PMI’s flink stijgen. Toch is de sector meer gedisciplineerd (veranderd naar een markt met drie spelers). Het heeft bovendien blootstelling aan waterstof (10-25% van de inkomsten) en koolstof afvang, en presteerde op de beurs slechter dan de pure waterstof spelers. Topfavorieten: Air Liquide en Air Products.

7. Elektriciteit distributie

​De vraag naar elektriciteit is onderschat en dit vereist meer van transmissie en distributie. Credit Suisse geeft de voorkeur aan National Grid, E.ON en Endesa. Er is sprake van een consolidatie op de markt van onderzeese kabel en de analisten van de bank zien de eindmarkt verviervoudigen tegen 2035. Top keuzes: Nexans en NKT.

8. Wapenindustrie

De wapenindustrie lijkt erg goedkoop, waarbij de bestedingen aan defensie op het dieptepunt liggen in een wereld die steeds onrustiger wordt. Top pick: BAE

9. Italië

In Italië is sprake van extreme politieke verandering, terwijl de aandelenmarkt doorgaans het best presteert wanneer PMI’s of de Amerikaanse obligatierente stijgen. Italië profiteert bovendien het meest van een agressiever obligatie-opkoopbeleid door de Europese Centrale Bank. Top picks: Intesa, Enel en Snam.

10. Budget luchtvaart

De budget airlines zijn het meest negatief gecorreleerd aan stijgende coronabesmettingen. Uitgestelde vraag, kapitaaldiscipline en een betere onderhandelingspositie wijzen echter op een super cyclus, aldus Credit Suisse. Topfavoriet: Easyjet.

Plaats een reactie

Send this to a friend