Credit Suisse herhaalt koopadvies voor Relx na deal met universiteit Californië

De universiteit van Californië heeft opnieuw een contract gesloten met Relx, schrijft Credit Suisse in een rapport van 16 maart. In 2019 zegde de universiteit haar contract met het Relx-merk Elsevier nog op, vanwege een meningsverschil over de vrije toegang tot wetenschappelijke publicaties. Dit contract had een waarde van $10,5 mln. Ook omdat beleggers bang waren dat er meer universiteiten hun contact met de informatieleverancier zouden opzeggen (wat overigens niet gebeurde), verloor het aandeel toentertijd 7%.

Koerspotentieel Relx 20%

Op 16 maart hebben de universiteit van Californië en Relx een nieuw contract gesloten. Dat de partijen de strijdbijl hebben begraven, is een mooie opsteker. Volgens de ‘Scholarly Kitchen’ betaalt de universiteit een bedrag van $10,7 mln met een indexering van 2,6% per jaar.

Dat is volgens de analisten van Credit Suisse een goede deal, gezien de volwassen aard van de markt. Bovendien ontvangt Relx een extra bedrag als het aantal gepubliceerde artikelen de afgesproken limiet overschrijdt. Daarnaast denkt de Zwitserse zakenbank dat deze deal een voorbeeld kan zijn voor andere Amerikaanse en mogelijk ook Duitse universiteiten. Relx is een concurrent van Wolters Kluwer.

‘Het aandeel noteert tegen 18,8 keer de verwachte winst voor 2022, vergeleken met de historische bandbreedte van 17-22, maar verdisconteert geen volledig herstel bij het onderdeel beurzen en tentoonstellingen’, schrijft Credit Suisse. De bank heeft het aandeel Relx op kopen staan en handhaaft het koersdoel van 2085 pence. Ten opzichte van de slotkoers op 16 maart van 1741 pence duidt dit op een stijgingspotentieel van 20%.

Plaats een reactie

Send this to a friend