Credit Suisse: lockdowns wegen op groei Heineken

Bierbrouwer Heineken publiceert op 21 april de cijfers over het eerste kwartaal. Die zijn niet hooggespannen. Credit Suisse rekent op een autonome daling van de biervolumes met 6,3%, tegen de consensusraming van een krimp van 4,7%. De aangescherpte lockdowns in Europa en Azie-Pacific doen de verbeterde trends in Afrika teniet, aldus de analisten van de Zwitserse bank.

De bank verwacht een sterke prijs/mix-trend in de AMEE-regio (Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa)  en in Amerika. Maar deze cijfers worden pas in het halfjaarbericht bekendgemaakt. Op basis van die verbeterde prijs/mix-trends verwacht Credit Suisse een sterke margeverbetering naar 19% in 2023. Dat is 2 basispunten hoger dan de doelstelling van Heineken van 17%.

Op korte termijn wordt het sentiment rond het aandeel Heineken bepaald door het tempo waarin de economie weer heropent. Het aandeel wordt verhandeld tegen 19,2 keer de verwachte winst voor 2022 en noteert daarmee tegen een korting van 12% vergeleken met grote sectorgenoten. Dat is niet terecht, vindt Credit Suisse, temeer daar de korting voor de coronacrisis slechts 3% bedroeg. De bank herhaalt haar koopadvies met een koersdoel van €107.

Plaats een reactie

Send this to a friend