De 9 favoriete Europese vastgoedaandelen van Deutsche Bank

De coronacrisis heeft een grote impact op de vastgoedmarkten. Winkelvastgoed stond voor de crisis al onder druk vanwege de snelle groei van e-commerce en deze trend is door corona alleen maar versneld. Ook de kantorenmarkt lijdt onder de pandemie. Naar verwachting is thuiswerken een ‘blijvertje’ en zal de vraag naar kantoorruimte ook na de crisis lager uitvallen. Maar niet alle sectoren zijn even hard geraakt. Logistiek vastgoed profiteert juist van de hogere internetverkopen en woningen blijven over het algemeen gewild.

Deutsche Bank analist Markus Scheufler ziet een negental aantrekkelijke vastgoedaandelen in Europa en neemt daarbij de volgende uitgangspunten:

  • De door coronamaatregelen veroorzaakte recessie is geen liquiditeitscrisis, ofwel de vastgoedbedrijven hebben nog steeds toegang tot financiering. De stevige kortingen ten opzichte van de intrinsieke waarde in de beursgenoteerde vastgoedsector kunnen dit jaar meer fusies en overnames uitlokken. Hij adviseert om in aandelen te beleggen waarvan het management heeft bewezen dat ze vastgoed kan verkopen tegen een premie boven de boekwaarde. Dit zijn Aroundtown, Alstria, Icade, British Land en Landsec.
  • Woningfondsen die actief zijn in Berlijn kunnen profiteren van een positieve uitspraak van de hoge raad in Duitsland over de huurbevriezingen die de stad heeft opgelegd. Scheufler verwacht een sterke groei van de intrinsieke waarde in de woningvastgoedsector. Zijn stock picks zijn: Deutsche Wohnen, Adler Group en Instone. Daarbij is het woningfonds Deutsche Wohnen in januari toegevoegd aan de Duitse modelportefeuille van Deutsche Bank, waarin de favoriete Duitse aandelen van de bank zitten. Sinds lancering op 12 juni 2015 heeft deze portefeuille al een rendement opgeleverd van meer dan 136%.
  • Scheufler rekent op een U-vorig herstel van de vraag in de Europese kantorenmarkt, maar wel met grote regionale verschillen. Zijn advies is om te investeren in markten met positieve groeivooruitzichten voor kantoorbanen. Zijn favoriete (kantoren) vastgoedaandelen zijn: CA Immo, Alstria, Aroundtown en Icade. Deze bedrijven beschikken over opwaarts huurpotentieel en zijn actief in markten met sterke fundamenten.
Favoriete Europese vastgoedaandelen van Deutsche Bank
AandeelKoers 19-02KoersdoelOpwaarts potentieel
Instone€22,45€3869,3%
Deutsche Wohnen€40,13€6049,5%
Aroundtown€5,83€8.545,8%
Alstria€13,51€1940,6%
Adler Group€12,52€1735,8%
Icade€55,85€7432,5%
CA Immo€35,9€4628,1%
LandSec£6,18£7,318,1%
British Land£4,67£4,94,9%

Plaats een reactie

Send this to a friend