Deutsche Bank blijft positief over DSM

Onlangs organiseerde Deutsche Bank wederom zijn jaarlijkse dbAccess ESG Conference, een investeerdersdag in het teken van duurzaamheid. De bank organiseerde een meeting met diverse managers van DSM, waaronder David Nickell, VP Sustainability and Business Solutions Animal Nutrition & Health.

‘De kernboodschap van deze discussies is dat DSM al decennia aan duurzaamheid werkt en zichzelf transformeerde van een bulkchemie/farmaceutisch conglomeraat in de jaren ‘90 naar een duurzamer bedrijf’, schrijft Deutsche Bank. Daarbij zijn de voedingsactiviteiten (DSM Nutrition) in 2020 goed voor circa 87% van de ebitda van de groep.

Binnen deze divisie richt Diervoeding & Gezondheid zich op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen van vee en op duurzame viskweek. De divisie houdt zich tevens bezig met het verbeteren van de levensprestaties van dieren en het verminderen van voedselverlies en -verspilling.

Koersdoel aandeel DSM

DSM Nutrition deed het vorig jaar volgens Deutsche Bank wederom beter dan zijn sectorgenoten, op basis van de autonome groei van de omzet en de ebitda. Voor 2021 mikt DSM op een dubbelcijferige toename van de ebitda, gedreven door Nutrition en een sterk herstel bij Materials.

Analist Virginie Boucher-Ferte van Deutsche Bank verwacht een ebitda-groei van 13% dit jaar. Ze blijft positief over het aandeel en herhaalde op 5 maart haar koopadvies met een koersdoel van €180. Hoewel de koers van DSM in een jaar tijd al met ruim 40% is gestegen naar €143,10, ziet de analist dus nog een opwaarts potentieel van circa 25%. Gelet op de aanhoudende sterke groei van Nutrition en waarschijnlijk een desinvestering van Materials op een gegeven moment is er ruimte voor een verdere herwaardering van het aandeel, schreef Deutsche Bank na de publicatie van de jaarcijfers.

Plaats een reactie

Send this to a friend