Deutsche Bank herhaalt koopadvies voor Just Eat Takeaway

Deutsche Bank heeft vandaag het koopadvies voor Just Eat Takeaway (JET) nog eens bevestigd. Het koersdoel bleef onveranderd op €116, ongeveer 50% boven de huidige koers van €77,40.

Volgens analist Silvia Cuneo rapporteerde Just Eat Takeaway.com (JET) goede resultaten voor 2020 met sterke prestaties in de Britse kernmarkt. Bovendien was de verwachte ordergroei in het Verenigd Koninkrijk voor 2021 aanzienlijk beter dan verwacht.

De vooruitzichten voor een verdere versnelling van de ordergroei in 2021, vergeleken met 2020, bevestigden het positieve momentum in het bedrijf en gaven ook vertrouwen in de perspectieven van maaltijdbezorging na de lockdowns, aldus Deutsche Bank.

Sterke ordergroei Just Eat Takeaway

Het voornemen van de maaltijdbezorger om te blijven investeren om verdere groei en marktaandeelwinst te stimuleren, werd herhaald, in lijn met de vorige handelsupdate. De Duitse bank verhoogt haar aannames voor de ordergroei voor 2021 van 23% naar 43%, maar laat haar EBITDA-prognose grotendeels ongewijzigd, rekening houdend met de kosten van geplande investeringen.

‘JET heeft de flexibiliteit om winsten te herinvesteren in verschillende markten, en hoewel de drang om logistieke diensten uit te rollen een impact heeft op de winstgevendheid op korte termijn, denken we dat dit de juiste strategie is om het marktaandeel op de langere termijn te beschermen en te vergroten’, schrijft analist Cuneo in haar rapport.

Op 1 maart verhoogde zij haar advies voor JET van Neutraal naar Kopen. Daarbij stelde ze onder meer dat de verhouding tussen risico en rendement aantrekkelijk is bij de huidige waardering. De analist wees toen ook al op de verbeteringen die de maaltijdbezorger in de markten van Just Eat wist te realiseren, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Dat zou voor vertrouwen moeten zorgen in de overname van het Amerikaanse Grubhub. Door deze acquisitie wordt JET één van de grootste maaltijdbezorgers in de wereld.

Plaats een reactie

Send this to a friend