Fidelity: Chinese aandelen zijn goedkoop

Ondanks het snelle economische herstel heeft China zijn monetaire beleid nog niet verkrapt. Integendeel: de kortetermijnrente is laag gebleven terwijl de brede kredietverlening is opgeveerd, schrijft Fidelity International bij zijn Grafiek van de Week.

Volgens Fidelity hoeft de Chinese centrale bank (PBOC) inderdaad niet zo snel een ‘hawkish’ beleid te voeren. Enerzijds blijft het economisch herstel in China ongelijkmatig: de grafiek laat zien dat de Chinese fabrieksactiviteit in maart op het traagste tempo in bijna een jaar is gegroeid. Ook zijn de zorgen over de inflatie minder dringend, nu de CPI in maart met 0,4 procent (jaar-op-jaar) nog ver is verwijderd van het fictieve streefcijfer van 3 procent van de centrale bank.

Voor Fidelity zijn Chinese aandelen hierdoor aantrekkelijker geworden. Waardeaandelen zoals banken en energiebedrijven blijven goedkoop vanuit historisch standpunt, maar ook in vergelijking met andere markten, terwijl populaire groeiaandelen een correctie hebben ondergaan. De sell-off sinds de Chinese jaarwisseling kan een aantrekkelijk instapmoment opleveren voor langetermijnbeleggers, vooral voor onshore-aandelen die minder gevoelig zijn voor rentebewegingen op Amerikaanse staatsobligaties.

Plaats een reactie

Send this to a friend