Geen snel herstel voorzien bij Fagron

Fagron kijkt terug op een zwakker dan verwacht eerste kwartaal. De omzet daalde met 4,8% (-2,6% autonoom) naar €134,7 mln. Dat is 5% minder dan de marktverwachting van €141,4 mln.

De apotheekbevoorrader had veel last van de maatregelen in Europa om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo werden operaties in veel landen uitgesteld en gingen mensen minder vaak naar de huisarts. Daardoor stond de omzet van Fagron onder druk.

Maar het bedrijf heeft ook te kampen met toenemende concurrentie, zo stelt ING. Daarbij wijst de bank op de flinke omzetdaling in de Europese Compounding (-14%) en Essentials (-12%) segmenten, waar nieuwe concurrentie actief is.

Fagron herhaalde de verwachting voor geheel 2021 van omzet- en winstgroei. Maar ING houdt er rekening mee dat de huidige consensusraming van een jaaromzet van €600 mln omlaag moet, aangezien dit een groei van 8% veronderstelt. ING handhaaft haar houdadvies voor Fagron met een koersdoel van €18,50.

Lager koersdoel Fagron

Ook KBC Securities vindt de trading update van Fagron tegenvallen. Gezien de sterke omzetdruk bij Essentials in Europa (de grootste markt voor het bedrijf) en de sterke vergelijkingsbasis voor het tweede kwartaal ziet de Belgische bank geen snel herstel.

De EMEA-regio vertegenwoordigt 47% van de concernomzet en het segment Essentials is goed voor meer dan de helft van deze omzet. De prestaties in Latijns-Amerika blijven wel sterk en ook de activiteiten en vooruitzichten in de VS leveren geen zorgen op, aldus KBC Securities. Toch verlaagt de bank het koersdoel naar €19,50, met een onveranderd houdadvies.

Plaats een reactie

Send this to a friend