Grafiek Fidelity: Inflatie doet vooruitzichten Britse aandelen opleven

Aandelen uit het VK zijn lang uit de gratie geweest, mede door de onzekerheid over Brexit. Tekenen van inflatie wekken echter de hoop dat deze ondergewaardeerde beleggingsklasse zal profiteren van een door vaccinatie geleide heropleving van de economie, schrijft Fidelity International bij haar Grafiek van de Week.

Britse aandelen spotgoedkoop

De Brexitdeal in december was bedoeld als keerpunt, maar de FTSE All Share index bleef sindsdien achter bij de wereldwijde markten, onder meer door de golf van covid-19-infecties en zorgen over nieuwe varianten. De grafiek bekijkt hoe dit pessimisme wordt weerspiegeld in de waarderingen. Vergeleken met andere regio’s kenmerkt de Britse markt zich door de laagste koers-winstverhouding ten opzichte van het 10-jaars gemiddelde. Dit ondanks het feit dat het dividendrendement van 4% in het VK het dubbele is van het wereldwijde gemiddelde.

Een snel herstel in de tweede helft van het jaar zou moeten volgen op de uitrol van vaccins eerder in het jaar. Dat is een goed voorteken voor Britse aandelen. De markt heeft een groot aandeel in groeigevoelige sectoren zoals energie en banken, die het potentieel hebben om het goed te doen naarmate de reflatie aantrekt.

De dividendrendementen in het VK kunnen ook aantrekkelijk worden. Sommige Britse bedrijven, waaronder in de telecom- en grondstoffensector, zouden de vrije kasstroom weer kunnen gebruiken voor dividenden nu ze herstellen van een lastig 2020.

Plaats een reactie

Send this to a friend