ING blijft positief over Heijmans

Bouwconcern Heijmans presenteerde vanmorgen ‘zeer solide resultaten’ over 2020, zeggen analisten van ING.

De onderliggende ebitda kwam in 2020 uit op €85 miljoen. Dat was 16% hoger dan de schatting van ING en circa 4% hoger dan de consensusraming. Heijmans kondigde een dividend aan van €0,73 per aandeel over 2020, ver boven de raming van ING (€0,31). Dit levert een dividendrendement op van 6,4%.

Ook de netto cashpositie kwam met €118 mln veel hoger uit dan verwacht, dankzij de aanhoudende sterke vrije kasstroom-generatie. ING raamde dit bedrag op €4 mln en de consensus op €0 mln. De solvabiliteitsratio van Heijmans bedroeg een ‘zeer gezonde’ 29% eind vorig jaar.

Winsttaxatie Heijmans

De vooruitzichten zijn volgens ING ook beter dan verwacht. Het bestuur verwacht in 2021 wel iets lagere omzetniveaus in vergelijking met vorig jaar, maar Heijmans heeft er vertrouwen in dat de nettowinst dit jaar op minstens hetzelfde niveau uitkomt als in 2020. ING en ook de marktconsensus gaan voor dit jaar uit van een winstdaling. ING mikt op een winst per aandeel van €1,22, een daling van 34% vergeleken met 2020. Al met al presteerde Heijmans erg goed volgens de bank. ING hanteert voor het aandeel Heijmans een koopadvies.

Plaats een reactie

Send this to a friend