ING: ‘Positief momentum BE Semiconductor nog lang niet voorbij’

Het aandeel BE Semiconductor schiet vandaag met 5% omhoog na de publicatie van een positieve trading update over het eerste kwartaal.

De producent van chipverpakkingsmachines boekte over de eerste drie maanden van het jaar €327 mln aan orders. Dat is een recordniveau en een toename van 108% vergeleken met het voorgaande kwartaal.

Het bedrijf spreekt van een sterke eindvraag naar smartphones in het hogere segment. Ook is de vraag uit de auto-industrie sterk. Op 30 april komt Besi met de volledige kwartaalresultaten naar buiten.

ING-analist Marc Hesselink had op een orderinname van €212 mln gerekend en noemt de groei exceptioneel. Het vorige kwartaalrecord van €240 mln van het eerste kwartaal in 2017 is ruimschoots overtroffen.

Omzet en winst over het eerste kwartaal liggen in lijn met de eerder uitgesproken prognoses van Besi, zodat de orders vooral op het tweede kwartaal betrekking hebben. Hesselink verwacht daarom dat de consensus omzetschatting voor het tweede kwartaal omhoog moet met 50% en voor 2021 met circa 20%. De gemiddelde raming van analisten voor het bedrijfsresultaat over 2021 zal met circa 30% verhoogd moeten worden, denkt ING.

Al met al spreekt Hesselink van een erg positieve trading update. ‘Het positieve momentum voor Besi is nog lang niet over. Voor de lange termijn beleggingscase is het erg gunstig dat we de eerste orders voor hybrid bonding zien binnenkomen’, aldus de analist. ING geeft een koopadvies voor BE Semiconductor met een koersdoel van €75.

Plaats een reactie

Send this to a friend