KBC Securities haalt Ageas van favorietenlijst

KBC Securities heeft donderdag 1 april Ageas van zijn favorietenlijst geschrapt. Reden daarvoor is dat het aandeel van de Belgische verzekeraar het koersdoel van €51 heeft bereikt. Nadat de analisten van KBC Securities hun advies voor Ageas in maart 2020 verhoogden naar ‘kopen’ presteerde het aandeel bijna 40% beter dan de verzekeringssector.

KBC Securities verwacht dat Ageas weer aantrekkelijker wordt in aanloop naar de investeerdersdag in juni, waarbij de analisten hoge verwachtingen hebben van de nieuwe ceo Hans De Cuyper.

Na de verwijdering van Ageas bestaat de zogeheten Dynamic Top Picks list van KBC Securities nog uit de volgende 18 namen: AB InBev, Aegon, Ahold Delhaize, D’Ieteren, Elia, ING, Intertrust, Melexis, Telenet, Tubize Financière, VGP, Xior, Agfa, CP Invest, EVS, Inventiva, Ontex en Sipef.

Van dit gezelschap zien de KBC-analisten het grootste opwaartse koerspotentieel voor biotechbedrijf Inventiva (koersdoel €25 ofwel 104% boven de huidige koers) en luierfabrikant Ontex (koersdoel €18, ofwel 100% boven de actuele koers).

Ook zorgvastgoedfonds Care Property Invest heeft een stevig koersdoel van €38 (+54% tov de huidige koers). De analisten beschouwen zorgvastgoed als essentieel voor de maatschappij en zien een structurele groei van de vraag naar met name vastgoed voor ouderenzorg en seniorenwoningen.

AB Inbev

Een ander groeiverhaal voor de lange termijn is bierbrouwer AB Inbev. Met een koersdoel van €80 ziet KBC Securities een stijgingspotentieel van 49%. De analisten waarderen de leidende positie van AB Inbev in de mondiale biermarkt, met een significant groeipotentieel op de lange termijn. Dit is te danken aan de verwachte toename van verkopen van premiumbier (de winst per hectoliter bij AB Inbev is het dubbele dan die van concurrenten) en de grote blootstelling aan opkomende landen met een gewicht van circa 70% in het volume.

Ahold Delhaize

Een ander bekend aandeel op de favorietenlijst is Ahold Delhaize. Het koersdoel voor de supermarktketen bedraagt €28,50, wat een opwaarts potentieel oplevert van 20%. De analisten vinden het bedrijf aantrekkelijk vanwege de veerkracht van het business model en de geografische spreiding. Ahold Delhaize heeft onder de huidige lastige omstandigheden erg goed gepresteerd, aldus KBC Securities. Desalniettemin noteert het aandeel tegen een korting vergeleken met Europese en Amerikaanse sectorgenoten.

Sinds de start van de Dynamic Top Picks list bedraagt het rendement 11,6%, wat een outperformance is van 10,3% en 3,4% vergeleken met respectievelijk de Belgische BEL20-index en de Eurostoxx 50. Afgezet tegen de AEX blijft de favorietenlijst 3,9% achter.

Plaats een reactie

Send this to a friend