KBC Securities herhaalt verkoopadvies Adyen

Analisten reageerden over het algemeen enthousiast op de cijfers van Adyen. Maar KBC Securities is van mening dat de markt onvoldoende oog heeft voor de risico’s.

De resultaten van Adyen over de tweede helft van 2020 lagen iets boven de verwachting, volgens KBC Securities. De aanhoudende zwakte in de reisbranche werd gecompenseerd door een bijzonder sterke groei bij online retail.

De betaalverwerker stelt zijn ebitda-marge doelstelling bij van 55% naar meer dan 65% op de lange termijn. De omzet moet gemiddeld met 25% tot 35% jaarlijks toenemen. Op basis van de verhoogde margedoelstelling trekken de analisten hun koersdoel op naar €1600. Het advies blijft ‘reduce’, ofwel afbouwen. KBC blijft van mening dat de markt de toekomstige sterke volumegroei overwaardeert, gelet op de hevige concurrentie.

Adyen topfavoriet bij Goldman Sachs

Analisten van ING stellen dat de stijging van de ebitda met 46% in het vierde kwartaal de verwachting met 6% overtrof. De verhoogde margedoelstelling noemen zij significant, maar niet verrassend. In het vierde kwartaal van vorig jaar lag de marge immers al op 65%. ING heeft nog geen concreet advies voor Adyen.

Effectenbank Jefferies liet na de cijferpublicatie het advies voor Adyen op kopen met een koersdoel van €1777. Volgens de analisten voldeed de onderneming aan de omzetverwachting, maar werd de ebitda-verwachting met 20% overtroffen.

Ook Goldman Sachs vond de cijfers van Adyen ‘sterk’, waarbij de negatieve valutakoerseffecten de onderliggende kracht nog maskeerden. De bank houdt Adyen op zijn ‘Conviction Buy List’ met een koersdoel van €2100.

Tot slot was ook JP Morgan te spreken over de cijfers, in het bijzonder over de snelgroeiende tak in de Verenigde Staten. De Amerikaanse bank handhaaft het ‘overwogen’ advies en geeft een koersdoel van €1590.

Plaats een reactie

Send this to a friend