KBC Securities verhoogt advies Flow Traders

Analisten van KBC Securities waren aangenaam verrast door de sterke cijfers van Flow Traders. De winstgevendheid van het handelshuis lag ver boven de verwachtingen.

Flow Traders heeft een recordjaar achter de rug. De hevige volatiliteit op de financiële markten zorgde voor een forse stijging van de winsten. De onderneming boekte in het vierde kwartaal van vorig jaar €130,3 mln aan handelsinkomsten, tegen €78,3 mln in het derde kwartaal. Dat lag ver boven de inschatting van KBC Securities (€69 mln) en de consensus onder analisten (€87 mln). Het resulteerde volgens de analisten in een ‘zeer sterk’ bruto bedrijfsresultaat (ebitda) van €90,5 mln, tegen de verwachting van KBC van €29 mln. Onderaan de streep kwam de nettowinst uit op €66,2 mln, ofwel €1,47 per aandeel.

Dividend Flow Traders

Het bestuur stelt een slotdividend voor van €2,50 per aandeel, waarmee het totale dividend over 2020 uitkomt op €6,50 per aandeel. Dit komt overeen met een pay-out ratio van 63%. Flow Traders kondigde ook aan eigen aandelen te gaan inkopen voor een bedrag van €25 mln. De veel beter dan verwachte cijfers tonen volgens KBC maar weer eens aan dat het resultaat van Flow Traders tot op zekere hoogte een ‘black box’ is, waardoor het lastig is om vooruit te kijken. Toch heeft het bedrijf aangetoond dat het in staat is om zeer effectief in te spelen op marktkansen. KBC Securities verhoogt het advies van ‘houden’ naar ‘toevoegen’. Het koersdoel wordt daarbij opgetrokken van €30 naar €33.

Advies ING

Analisten van ING vinden het voorgestelde slotdividend enigszins teleurstellend. De pay-out ratio van 63% ligt onder het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar van 71%. De aanhoudend goede handelsomstandigheden zouden gedeeltelijk de beslissing van Flow Traders om een hoog kapitaalniveau te behouden kunnen verklaren. Zo kan het bedrijf immers profiteren van (verwachte) sterke marktkansen. Flow Traders profiteerde in het afgelopen kwartaal van de sterke in- en uitstroom in de ETF-markt, dankzij de komst van coronavaccins. ING handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van €33,50.

Plaats een reactie

Send this to a friend