KBC Securities: weinig upside voor koers DSM

Fijnchemie- en bioscienceconcern DSM rapporteerde beter dan verwachte resultaten over 2020, schrijft KBC-analist Wim Hoste.

Het aangepaste EBITDA over het vierde kwartaal kwam 5% hoger uit dan de door KBC Securities verwachte stijging van 1%, vooral dankzij een verbetering bij de divisie Materials.

De verwachtingen voor dit jaar wijzen op een dubbelcijferige aangepaste EBITDA-groei, wat reeds tot uiting komt in de geprognosticeerde stijging van circa 11% van zowel KBC Securities als de marktconsensus. Hoste taxeert voor 2021 een aangepaste winst per aandeel van €4,92 en voor 2022 van €5,20.

Solide marktpositie DSM

De analist bewondert DSM nog steeds vanwege zijn brede productportfolio, verticale integratie, solide marktposities en innovatie-/duurzaamheidsstreven. Daarbij zijn enkele belangrijke innovatieprojecten onlangs de commercialisatiefase ingegaan.

KBC Securities waardeert het aandeel op basis van een Som Of The Parts (SOTP) – model, waarbij de waarde van elke divisie afzonderlijk wordt beoordeeld en vervolgens bij elkaar wordt opgeteld. De analist hanteert een korting van 5% voor de ‘conglomeraat’-structuur van DSM en komt zodoende uit op een reële waarde van €147. Hoste vindt het aandeel DSM ongeveer fair gewaardeerd en houdt vast aan zijn houdadvies.

Plaats een reactie

Send this to a friend