Koers JustEat Takeaway kan met 50% tot 75% stijgen, denken analisten

Volgens analisten van ING en UBS blijft het aandeel JustEat Takeaway erg aantrekkelijk. Ze zien een fors opwaarts koerspotentieel voor de maaltijdbezorger.

Maaltijdbezorger JustEat Takeaway (JET) publiceert aanstaande woensdag 10 maart zijn jaarcijfers. Het management verwacht een omzetgroei van meer dan 50% en een aangepaste ebitda-marge van circa 10%, wat de significante investeringen in het bezorgingsnetwerk in het vierde kwartaal weerspiegelt.

ING mikt op een jaaromzet van €2.398 mln, een toename van 52% vergeleken met 2019. Het aangepaste ebitda komt over 2020 uit op €240 mln, wat neerkomt op een marge van 10%. Analist Marc Hesselink van ING richt zich bij de jaarcijfers vooral op de winstgevendheid in het Verenigd Koninkrijk, zo schrijft hij in een vooruitblik op de cijfers. In het vierde kwartaal zijn de logistieke investeringen op de Britse thuismarkt namelijk gestegen. JET heeft zelf al aangegeven dat het marktaandeel boven winstgevendheid stelt.

Hesselink verwacht dat de aangepaste ebitda-marge dit jaar zal dalen naar 8,8%. Op een omzet van €3.529 mln raamt hij het ebitda op €311 mln. De aangepaste bedrijfswinst zou daarmee toenemen met circa 30% vergeleken met 2020. Volgens ING is het aandeel een erg aantrekkelijke investment case en mag er dit jaar een positieve nieuwsstroom verwacht worden. Daarbij wees de bank eerder op de afronding van de Grub overname, de verdere integratie van JustEat en het zeer positieve ordermomentum.

Niet voor niets behoort JET tot de ‘ING Benelux Favourites’. Analist Hesselink herhaalt zijn koopadvies en koersdoel van €130. Bij een slotkoers van €74,14 op 5 maart levert dit een opwaarts potentieel op van maar liefst 75,3%.

Margeherstel lonkt voor JustEat Takeaway

Ook UBS ziet nog veel opwaarts koerspotentieel voor het aandeel JET. Op 3 maart werd het koersdoel opgetrokken van 9.700 pence naar 9.800 pence, bij een onveranderd koopadvies. Het aandeel heeft naast Amsterdam ook een notering op de Britse beurs en gaat op het moment van schrijven tegen 6434 pence in andere handen over. UBS ziet dus een opwaarts potentieel van 52%.

JustEat heeft in de voorbije jaren te weinig geïnvesteerd, maar daar komt nu verandering in. De Zwitserse zakenbank acht de kans groot dat de extra investeringen van £300 mln in 2021 de daling van het marktaandeel in de voormalige JustEat thuismarkten tot stilstand brengen. Na een dip dit jaar kan de ebitda-marge op de Britse thuismarkt de komende jaren weer sterk herstellen, naar 29% in 2027. Tot en met 2022 maakt JET nog een nettoverlies, verwacht UBS. Voor 2023 taxeert de bank een winst per aandeel van €0,92 en voor 2024 van €1,65.

Plaats een reactie

Send this to a friend