Koers TKH fors hoger na koopadvies ING

Het aandeel TKH behoort vandaag tot de grootste stijgers, met een winst van 7,5% naar €41 op het moment van schrijven. Aanleiding is een positief analistenrapport van ING.

De bank verhoogt haar houdadvies naar kopen. Daarbij gaat het 12-maands koersdoel fors omhoog van €34 naar €49, gebaseerd op een EV/EBITDA verhouding van 9,5 voor 2022. Dit ligt boven de historische (mid-cycle) ratio van 8,5, wat de bank gerechtvaardigd vindt vanwege de ebita-marge verbetering in de voorbije jaren en de verwachte verdere margestijging in de komende jaren.  

Door de zwakkere outlook voor de eerste jaarhelft verlaagt ING de aangepaste winstverwachting voor 2021 met 4%, maar verhoogt ze de prognose voor 2022 met 38% gezien de sterke orderontvangst en duidelijke signalen van een structurele verbetering van de ebita-marges van alle activiteiten.

Fors winstherstel TKH

ING rekent op basis van het orderboek vanaf de tweede jaarhelft op een herstel bij de bandenbouwdivisie van TKH. Bij de gebouwendivisie zal het meest winstgevende onderdeel ‘Machine Vision’ dit jaar op autonome basis waarschijnlijk met minstens 10% groeien. De bank taxeert voor 2021 een winst per aandeel van €1,61, van €2,55 voor 2022 en van €3,05 voor 2023.

Daarbij verwacht ING dat het management zich op de korte tot middellange termijn meer gaat richten op autonome groei en met aandeelhoudersvriendelijke maatregelen komt. TKH liet op de investeerdersdag weten dat het de opbrengst van de resterende desinvesteringen zal gebruiken voor de inkoop van eigen aandelen.

Plaats een reactie

Send this to a friend