Shell is een van de favoriete oliemaatschappijen van Credit Suisse

Onder de grote Europese oliemaatschappijen houdt Credit Suisse voorkeur voor de twee Britse giganten: Royal Dutch Shell (RDS) en BP. Voor beide aandelen hanteert de Zwitserse vermogensbeheerder een koopadvies met een koersdoel van respectievelijk 1.815 pence en 350 pence.

Voor het aandeel BP is het opwaarts potentieel 22,5% op basis van de huidige koers van 285,6 pence. Het aandeel Shell noteert op het moment van schrijven tegen 1.372 pence, wat dus een upside oplevert van circa 32%. Zodra de wereldeconomie volledig is hersteld kan Shell een operationele kasstroom (CFFO) genereren van $42-48 miljard tegen een olieprijs van $50-60 per vat. Dat is meer dan de markt had verwacht, zo schreef Credit Suisse eerder. Bovendien blijft de winst van Shell sterk gecorreleerd aan de olieprijs. Elke stijging van de olieprijs met $1 per vat vertaalt zich in een extra operationele cashflow van $0,6 miljard, stelt Credit Suisse. Het koersdoel van 1.815 pence gaat uit van een olieprijs van $60 op de lange termijn.

Een andere favoriet van de analisten is de Noorse producent Equinor. Het aandeel staat op kopen en heeft een koersdoel van NOK 225. Volgens hun kan het bedrijf dit jaar in potentie de hoogste vrije kasstroom onder de Europese oliemaatschappijen genereren. Het Oostenrijkse aardolie-, aardgas- en chemiebedrijf OMV heeft eveneens een koopadvies bij Credit Suisse. Daarbij ligt het koersdoel op €45. OMV profiteert dit jaar van de positieve ontwikkelingen in de chemie, aldus de analisten.

In de sector hanteert Credit Suisse een neutraal advies voor de Franse oliemaatschappij Total, met een koersdoel van €42,50.

Plaats een reactie

Send this to a friend