Société Générale: deze 10 aandelen kunnen minstens 50% stijgen

Aandelen zijn vanaf het dieptepunt in maart vorig jaar al weer fors gestegen, maar voor stock pickers zijn er altijd kansen. Analisten van de Franse bank Société Générale (SG) volgen wereldwijd 482 bedrijven. Aan de hand daarvan selecteerde de redactie van BeursWeek de 10 meest favoriete aandelen van SG, op basis van een koopaanbeveling en het koersdoel.

1. Boohoo

Boohoo is een wereldwijde online modewinkel, opgericht in 2006 in het Verenig Koninkrijk.  Het bedrijf is in de eerste plaats gericht op 16-30-jarigen, hoewel recente overnames (Karen Millen, Coast, Warehouse en Oasis) de bovengrens van de doelgroep van de groep verhogen naar 45-plussers. De bank hanteert een koersdoel van 645,0 pence, wat overeenstemt met een stijgingspotentieel van maar liefst 93%.

2. Fresenius SE & Co. KGaA

Fresenius SE is een Duitse gezondheidszorgbedrijf met vier divisies: Kabi Fresenius Medical Care (FMC), Helios en Vamed. De onderneming is gespecialiseerd in producten en diensten voor ernstig zieke patiënten. Ze levert medicijnen en voedingsproducten, beheert ziekenhuizen en heeft een aparte divisie voor thuisdialyse van nierpatiënten. Met een koersdoel van €68 ziet SG een opwaarts potentieel van 86%.

3. EDF

EDF is ’s werelds grootste elektriciteitsbedrijf op basis van de opgewekte elektriciteit. Afgezien van zijn gevestigde positie in Frankrijk, waar liberalisering het minst vergevorderd is in Europa, heeft het een belangrijke geïntegreerde positie in het VK en in Italië via Edison. Daarnaast is EDF beperkt aanwezig in Centraal-Europa. Meer dan driekwart van de binnenlandse productie van EDF is afkomstig van kernenergie, waardoor het ’s werelds grootste exponent van deze bron voor elektriciteitsopwekking is. De groep is van plan om de komende jaren in verschillende landen een nieuwe nucleaire generatie te bouwen. De analisten zien een koersdoel van €17,40 over een periode van 12 maanden. Dat stemt overeen met een meerwaarde van 75%

4. SMCP   

De SMCP-groep is actief met de volgende modemerken: Sandro, Maje, Claudie Pierlot en De Fursac. Het bedrijf is daarmee gepositioneerd in de markt van ‘betaalbare luxe’. Het koersdoel bedraagt €10,40, wat een stijgingspotentieel impliceert van 73%.

5. IGD

Ook het vastgoedfonds IGD behoort tot de favoriete aandelen van SG. Het koersdoel van €6,00 ligt 67.8% boven de huidige koers. IGD is gespecialiseerd in winkelcentra in Italië (93.5%) en Roemenië (6.5%).

6. Liberty Global

Liberty Global is het grootste Europese kabelbedrijf, met activiteiten in het VK (Virgin Media), België (Telenet), Zwitserland (UPC), Polen, Slowakije en Nederland (VodafoneZiggo). Met een koersdoel van $40 zien de analisten een opwaarts koerspotentieel van 63%.

7. AstraZeneca 

AstraZeneca is een Brits-Zweeds multinationaal farmaceutisch bedrijf met hoofdkwartier in het VK. De onderneming heeft zich gespecialiseerd in kankermedicijnen, goed voor circa 40% van de omzet in 2019. Belangrijke afzetmarkten zijn de VS, Europa en opkomende landen. SG hanteert een koersdoel van 11.500 pence, ofwel 61% boven de huidige koers.

8. BT Group 

Een soortgelijk stijgingspotentieel ziet de bank voor BT Group. Het koersdoel van 220 pence ligt 60,7% boven de huidige koers. BT is het grootste telecomconcern in het VK. Het heeft een marktaandeel van 34% op de vaste breedbandmarkt en van 32% op de mobiele markt.

9. Kaufman & Broad 

Kaufman & Broad is een Franse vastgoedontwikkelaar die zijn omzet volledig op de Franse thuismarkt behaalt. Op de woningmarkt bezet het de vierde plaats met een aandeel van 7,1%. SG heeft een koersdoel van €59, ofwel een opwaarts potentieel van 60,5%.

10. STMicroelectronics  

Tot slot zijn de analisten enthousiast over het aandeel STM. Dit is een halfgeleiderproducent die vooral actief is op de automotive-markt en in de industrie. STM is de vijfde grootste leverancier aan de auto-industrie en de derde grootste producent van microcontrollers. SG ziet met een koersdoel van €47 over 12 maanden een stijgingspotentieel van 57%.

Plaats een reactie

Send this to a friend