UBS: koers Unibail-Rodamco-Westfield zal nog eens halveren

Voor Unibail-Rodamco-Westfield (URW) komt de coronacrisis als een mokerslag aan. De exploitant van megawinkelcentra in Europa en de VS zag de huurinkomsten op vergelijkbare basis vorig jaar terugvallen met 24%. De leegstand steeg met 290 basispunten naar 8,3%, een recordhoogte voor de onderneming.  

Het direct beleggingsresultaat (exclusief herwaarderingen en verkoopresultaten) daalde met 40% naar €1,1 mrd. De portefeuille daalde met 11% in waarde.

Toch staan de winkelcentra volgens UBS nog tegen ‘extreem agressieve’ prijzen in de boeken, gezien de structurele impact van e-commerce. URW wil de balans versterken door het dividend tot 2023 op te schorten en de Amerikaanse winkelcentra te verkopen.

Koersdoel URW

Volgens de directie van URW bieden de bankconvenanten nog voldoende ruimte om afwaarderingen op te vangen. UBS stelt dat het vastgoed nog met maximaal 27% mag dalen. De bank blijft somber over de vooruitzichten en handhaaft haar verkoopadvies. Het koersdoel blijft staan op €30, wat een halvering zou betekenen ten opzichte van de koers van €62,90 op 9 februari (de publicatiedatum van het rapport.

De weg naar herstel wordt voor URW en de sector lang en moeilijk. Dat blijkt volgens Berenberg althans uit het besluit van de winkelbelegger om voorlopig geen dividend uit te keren. URW ziet pas een verbetering in het operatonele resultaat (ebitda) in 2022 wanneer de uitrol van de vaccinaties aanzienlijk is toegenomen, zegt Berenberg. De analisten herhalen hun houdadvies met koersdoel van €60.

Plaats een reactie

Send this to a friend